Koppel voor rechter na wederzijdse slagen

© Getty Images
Redactie KW

Een koppel, dat nu niet meer samen is, moest donderdag voor de rechter in Ieper verschijnen omdat het bij een discussie ook tot fysiek geweld kwam.

Ondanks een dagvaarding voor de rechter heeft de mannelijke helft van het koppel het blijkbaar nog niet begrepen. Toen de zaak op de rechtbank werd behandeld, bevond de man zich in het politiekantoor nadat zijn ex-partner opnieuw de politie moest bellen.

De 30-jarige vrouw K.F. (30) uit Ieper en haar partner M.K. hielden er blijkbaar een stormachtige relatie op na. Op 12 augustus vorig jaar vielen er klappen, maar toen liet de vrouw zich blijkbaar ook niet onbetuigd.

Cocaïne

“Ik heb mij enkel verdedigd die dag”, vertelde ze de rechter. Ondertussen is ze zwanger. “Ik kan me niet bevrijden uit die relatie, het is moeilijk om ervan af te geraken”, aldus de vrouw, die de vrijspraak vraagt. De openbare aanklager, die voor K.F. een voorwaardelijke straf vraagt, merkte op dat het niet alleen gaat om interfamiliaal geweld, maar ook om het gebruik van cocaïne, wat wellicht aan de basis ligt van het geweld tussen de twee.

“Ik heb één keer cocaïne gebruikt”, verklaarde de vrouw. Tegen de mannelijke helft van het koppel vordert de aanklager een effectieve celstraf, ook omdat hij al eerder voor gelijkaardige feiten werd veroordeeld. Vonnis op 4 augustus. (CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier