Twee jongemannen kregen het op woensdag 24 juli in de vooravond met elkaar aan de stok in het station van Oostende. Het kwam ook tot een schermutseling tussen beide mannen. Op een bepaald moment werden tijdens dat conflict twee schoten gelost met een vuurwapen. Gelukkig vielen er geen gewonden bij die schietpartij.

Een 20-jarige man uit Bredene sprong nog in één van de dokken in de buurt, maar kon even later uit het water gevist worden door de politie. Door de onderzoeksrechter werd hij aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. De raadkamer oordeelde dinsdagochtend dat hij minstens een maand langer in de cel moet blijven.

Volgens de verdediging begon de discussie met het slachtoffer al in de fietsenstalling. R.V. voelde zich naar eigen zeggen bedreigd door zijn oude kameraad. De jongeman benadrukt wel dat hij heel bewust richting de grond vuurde, en dus nooit de bedoeling had om iemand te raken. "Hij is ook heel erg begaan met de aanwezigen in het station", aldus meester Kim Devoldere.

Half maart 2018 was R.V. opvallend genoeg zelf het slachtoffer bij een schietpartij. Een 22-jarige Oostendenaar kon niet verkroppen dat zijn minderjarige broer door V. in het drugsmilieu belandde. Door de schoten met een luchtdrukwapen liep de Bredenaar ernstige blijvende schade aan zijn linkeroog op. De zaak rond die wraakactie wordt voortgezet op 20 september. Beide schietpartijen hebben in principe niets met elkaar te maken.

(BELGA)