Jaar cel voor man (74) uit Waregem die zich vergrijpt aan vrouw met beperking

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De rechtbank van Kortrijk heeft woensdag een 74-jarige man veroordeeld tot een effectieve celstraf van een jaar omdat hij een 24-jarige vrouw met een mentale beperking heeft verkracht. De man was een vriend van de familie. Hij beweerde tijdens het proces dat hij haar niet kon hebben verkracht omdat hij impotent is.

De beklaagde was een vriend van het gezin en deed wel eens boodschappen voor het slachtoffer en haar moeder. In april vorig jaar zou hij de vrouw verkracht hebben in zijn woning in Waregem, nadat hij haar had ingesmeerd met zonnecrème. “Hij gaf haar nadien 10 euro en vroeg om er met niemand over te spreken“, zei de procureur.

De vrouw is 24 jaar maar heeft de mentale leeftijd van een kind. Tijdens het proces beweerde de beklaagde dat hij haar niet kon hebben verkracht omdat hij impotent is, maar daar had de rechter woensdag geen oren naar. Hij oordeelde dat er voldoende bewijzen van verkrachting zijn. Hij veroordeelde de man tot een effectieve celstraf van een jaar. Daarnaast moet hij een schadevergoeding van 6.700 euro aan het slachtoffer betalen en is hij zijn burgerrechten voor tien jaar kwijt.

De man is niet aan zijn proefstuk toe, als twintiger werd hij ook al veroordeeld voor verkrachting van een minderjarige.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier