Internering dreigt voor man die naakt kind fotografeerde op strand in Oostende

(gf)
Redactie KW

Het openbaar ministerie vraagt de internering van een 56-jarige man uit Erps-Kwerps die een naakt kind fotografeerde op het strand van Oostende.

Het vierjarige jongetje was zich op 24 augustus vorig jaar aan het omkleden toen zijn moeder in de gaten kreeg waar D.H. mee bezig was. De vader van het jongetje sprak de man hierop aan en trof in zijn smartphone diverse naaktfoto’s aan, waaronder ook beelden van zijn zoon. Toen de politie ter plekke kwam, was D.H. de beelden aan het wissen. De man beweerde dat het jongetje per toeval in zijn foto’s was terechtgekomen, maar het parket besloot om hem toch voor de rechter te dagen wegens voyeurisme.

“Onderzoek wees uit dat de beklaagde 2.076 seksgerelateerde websites bezocht en daarbij een voorkeur had voor tieners en jonge vrouwen”, stelde de procureur in de Brugse strafrechtbank. “Psychiatrisch onderzoek wees echter uit dat hij ontoerekeningsvatbaar is.”

Advocaat Mathieu Langerock verzette zich tegen de internering. “Mijn cliënt is jongdement en kampt bovendien met verzamelwoede. Zo verzamelt hij filmpjes van allerhande aard.” D.H. zit sinds de feiten in de cel. Zijn raadsman drong aan op een voorwaardelijke straf. De zaak wordt op 13 januari verdergezet.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier