Inbrekers stelen tienduizenden euro’s aan materiaal in Oostende, daders opgepakt

Jeroen Anseeuw werd in vijf maanden tijd al twee keer slachtoffer van een inbraak. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Inbrekers hebben toegeslagen bij twee bedrijven in bedrijvenpark Biekorf in Oostende. Daarbij werd voor enkele tienduizenden euro aan materiaal buitgemaakt uit twee loodsen. “Het is al de tweede keer in vijf maanden tijd dat er bij ons bedrijf wordt ingebroken”, zegt Jeroen Anseeuw, één van de zaakvoerders. De daders zijn nu ook opgepakt.

Het bedrijvenpark bevindt zich aan het kanaal Oostende-Brugge in Oostende. Maandagmorgen werd de inbraak door de zaakvoerder van het loodgietersbedrijf ANCIA vastgesteld. “De daders hebben ruim de tijd genomen om te doen waarvoor ze gekomen waren”, zucht zaakvoerder Jeroen Anseeuw. “Daarbij richtten ze ook nog eens een ware ravage aan. Niet alleen duur werkmateriaal werd gestolen, maar ook nog eens radiatoren, pompen, verschillende kranen, koperleidingen enzovoort. Het ging om bestellingen voor verschillende klanten. Binnenkort zou alles bij die klanten geïnstalleerd worden.”

Financiële kater

Na en vlugge inventaris wordt de schade aan het loodgietersbedrijf al op ruim 30.000 euro geschat. “Het is al de tweede keer in amper vijf maanden tijd dat ik het slachtoffer word van een inbraak. Weer hou ik hier een enorme financiële kater aan over.” Jeroen werd bovendien ook nog het slachtoffer van diefstal van heel wat persoonlijke bezittingen. “Er zijn ook nog eens twee Flandria-bromfietsen verdwenen. Ik ben daar al jaren verzamelaar van en had er negen. Ook mijn sleutelbos is verdwenen met daaraan sleutels van mijn wagen, mijn kluis en enkele oldtimers. De kluis zelf kregen ze niet open.”

Veel schade

“In de Paasvakantie had ik de camera’s op het bedrijventerrein verwijderd om de gevel opnieuw te schilderen. Daardoor konden de dieven niet gefilmd worden”, besluit Jeroen. Ook een aanpalend bedrijf werd diezelfde nacht door de inbrekers geviseerd. Ook daar loopt de schade op tot tienduizenden euro’s.

Daders opgepakt

Het parket van Brugge liet ondertussen weten dat de daders van beide inbraken ondertussen opgepakt werden en voorgeleid werden bij de onderzoeksrechter. Die liet twee mannen uit Oostende en Dendermonde aanhouden op verdenking van inbraak en diefstal van materiaal ter waarde van 57.000 euro. Het gaat om het klank- en lichtmateriaal uit het ene bedrijf en loodgietersmateriaal uit het bedrijf van Jeroen Anseeuw. De verdachten kwamen in beeld van de politie via hun nummerplaat. Daarnaast boden ze de gestolen spullen te koop aan op het internet. Een niet zo slimme zet, zo blijkt. Een deel van de buit werd nog terug gevonden bij huiszoekingen.

“Ik ben heel blij dat de zaak zo snel opgelost werd en dat de daders gevat zijn. Het gaat immers om heel veel geld. Nu maar hopen dat we de gestolen goederen zo snel mogelijk terug kunnen krijgen en dan ben ik helemaal tevreden. Een pluim voor de politie en justitie om de zaak zo snel op te lossen is wel op zijn plaats“, aldus Anseeuw.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier