Inbraak op Tieltse Carnavalskermis

© (Foto WM)
Redactie KW

Nadat de foorkramers gisterenavond naar aanleiding van de maatregelen rond het coronavirus het slechte nieuws kregen dat de carnavalsfoor in Tielt afgelast werd was het voor een aantal van hen deze morgen extra zuur wakker worden.

Vier van de opgestelde foorkramers kregen afgelopen nacht namelijk bezoek van inbrekers. Bij het lunapark en het viskraam slaagde de inbrekers effectief in hun opzet en wisten ze buit te maken, iets wat niet lukte bij het schietkraam en de koelwagen van friturist Booghs. Ondanks de mislukte inbraakpoging liepen ook deze zware schade op aan sloten en losgerukte loopplaten. Naast het inkomstenverlies door de afgelasting betekende dit zo een extra financiële kost voor de reeds getroffen foorkramers.

“Een bedrag op de effectieve geleden schade is momenteel nog niet bepaald, al zal het bedrag snel oplopen als je ziet dat sloten en automaten niet ontzien werden” Laat één van de foorkramers weten die ergens hoopt het reeds betaalde standgeld alsnog terug te krijgen om zo de geleden schade iet wat te beperken.

(WM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier