Twintiger slaat gezicht dronken kameraad tot moes in Aarsele: twee jaar effectieve celstraf

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 23-jarige Pool heeft voor de Brugse rechtbank twee jaar effectieve celstraf gekregen voor zware slagen in het gezicht van een 33-jarige Nederlander.

Op 12 februari 2022 trof de politie het slachtoffer aan ter hoogte van het station van Aarsele. De dronken Nederlander stond met zijn gezicht en kledij vol bloed voorovergebogen tegen een paal. Zijn ogen, neus en bovenlip waren zwaar gezwollen. De Tilburger verklaarde dat hij per trein vanuit Nederland was afgereisd om zijn vriend Lukasz M. te bezoeken. Die had hem echter geslagen.

Het slachtoffer hield aan de afranselingen meerdere breuken in het gezicht over. De dertiger verbleef lange tijd in het ziekenhuis en was meer dan vier maanden arbeidsongeschikt. Hierdoor was de minimumstraf twee jaar cel. Bovendien liep de Pool eerder al een viertal veroordelingen op, onder meer voor diefstallen.

Lukasz M. kwam niet opdagen op zijn proces. Tijdens zijn verhoor gaf hij wel toe dat hij het slachtoffer twee à drie keer geslagen had omdat hij een van zijn huisgenoten te lijf was gegaan. Aan het slachtoffer moet hij nu 3.500 euro voorlopige schadevergoeding betalen. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier