Twee verdachten in cel voor beroven man met beperking in station Oostende

De feiten speelden zich af in het station van Oostende. © BELGA/ERIC LALMAND

De Brugse onderzoeksrechter heeft twee Oostendenaars aangehouden op verdenking van diefstal met geweld in het station van Oostende. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een man met een beperking werd zondag van zijn portefeuille beroofd.

De feiten speelden zich op zondag 5 november rond 18.45 uur af in het station van Oostende. Een man met een beperking werd er in zijn rolstoel overvallen door meerdere mannen. Daarbij werd de Brusselaar van zijn portefeuille beroofd.

Camerabeelden

Op basis van camerabeelden konden de verdachten geïdentificeerd worden. Twee verdachten konden vervolgens gearresteerd worden door de lokale politie van Oostende, terwijl de derde verdachte zichzelf kwam aangeven bij de politie. Het gaat om mannen tussen 24 en 34 jaar oud, allen afkomstig uit Oostende.

Na verhoor werd het drietal donderdag voorgeleid bij de Brugse onderzoeksrechter. Die besliste ondertussen om twee verdachten aan te houden op verdenking van diefstal met geweld.

Raadkamer

De Brugse raadkamer zal dinsdag oordelen of ze al dan niet langer in de gevangenis moeten blijven. De derde verdachte werd door de onderzoeksrechter onder voorwaarden vrijgelaten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier