Ruzie tussen twee fietsers in Stene loopt uit de hand: poging tot doodslag volgens onderzoeksrechter

Redactie KW

De onderzoeksrechter heeft een 37-jarige man aangehouden voor poging tot doodslag nadat twee fietsers zondag verwikkeld geraakten in een conflict in Oostende. Daarbij deelde de 37-jarige man enkele vuistslagen uit aan de andere fietser.

Het incident speelde zich om 14 uur af op de kruising van de Pensjagerstraat en de Rosmolenstraat in de wijk Stene. Een 67-jarige fietser wees een andere fietser erop dat de verkeerssituatie in de Pensjagerstraat gewijzigd werd. De zestiger reed daarbij de dertiger achterna waarop het tot een discussie kwam, die uiteindelijk escaleerde. Beide fietsers kwamen daarbij ten val.

Poging tot doodslag

De 37-jarige fietser haalde daarbij uit naar de zestiger en sloeg hem een twintigtal keer met zijn vuist. De oudere fietser liep daarbij verwondingen op aan zijn oogkas. Een getuige kon beide partijen uiteindelijk uit elkaar halen in afwachting van de komst van de politie. Die pakte de dertiger uiteindelijk op en informeerde het parket. De onderzoeksrechter liet de man ondertussen aanhouden voor poging tot doodslag. De zestiger, een man uit Oudenburg, is minstens een week werkonbekwaam.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier