“Regen van slagen en schoppen”: mannen riskeren celstraf voor zinloos geweld tegen gezin in zomerbar

Foto ter illustratie. © Unsplash
Redactie KW

Een woordenwisseling op de dansvloer van een populaire zomer in Kortemark, ontaardde in bruut geweld. Een jongeman werd bewusteloos gemept en ook de rest van zijn familie kreeg rake klappen. Drie mannen staan nu terecht voor de Brugse rechtbank en riskeren een celstraf.

De slachtoffers waren op 14 augustus vorig jaar aanwezig in de zomerbar Bar La Gare in Kortemark. Rond 2 uur ’s nachts kregen twee broers het op de dansvloer aan de stok met enkele twintigers, die hen vervolgens opwachtten aan de uitgang. Een van de broers werd meteen bewusteloos geslagen. “Daarna kreeg hij nog een regen van slagen en stampen te verwerken”, aldus de procureur.

De broer, ouders en vriendin van het slachtoffer kwamen meteen tussenbeide, maar deelden in de klappen. “Het ging er bruut aan toe en de vijf slachtoffers waren allen minstens een week werkonbekwaam”, aldus de procureur. “Dankzij getuigen konden drie verdachten worden geïdentificeerd. Twee van hen hadden bloedsporen op hun t-shirt. De derde had schrammen aan de knokkels.”

D.A. (22) was volgens het openbaar ministerie de aanstoker en riskeert achttien maanden cel. De Rus uit Ledegem legde evenwel nooit verklaringen af en kwam ook niet opdagen voor het proces. M.D. (27) en C.O. (23) uit Roeselare riskeren respectievelijk twaalf en zes maanden cel.

M.D. hield zijn onschuld staande. “Ik was straalbezopen en kan dus onmogelijk die feiten gepleegd hebben”, stelde hij. “Ik had ook helemaal geen schrammen aan mijn knokkels. Daar zijn ook geen foto’s van. Deze mensen willen enkel geld scheppen.” C.O. bevestigde dat M.D. er niets mee te maken had. “En zelf heb ik enkel geprobeerd om het gevecht te doen stoppen.”

Thomas Bailleul, de advocaat van de slachtoffers, vroeg een signaal van de rechtbank. “Dat mensen en gezinnen nog altijd rustig iets mogen gaan drinken”, stelde hij. De uitspraak volgt op 18 oktober. (AFr)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier