“PV voor slagen en verwondingen opgesteld”: politie op zoek naar Club-fan die Cercle-keeper slag in gezicht gaf tijdens veldbestorming

Redactie KW

De voetbalcel van de Brugse politie is een onderzoek gestart naar een incident tijdens de veldbestorming zondagavond in het Jan Breydelstadion. Daarbij werd Cercle-doelman Warleson tegen de grond gewerkt en kreeg hij een slag in het gezicht. Bij de politie bevestigen ze dat er proces-verbaal werd opgesteld.

Dat de ontlading na het laatste fluitsignaal enorm was, is duidelijk te zien op de beelden van zondagavond. Nog voor het einde van de titelwedstrijd stonden Club-fans al klaar om het veld te bestormen. En dat gebeurde ook. Met duizenden stormden ze het veld op. Nog vóór spelers van beide ploegen de kans hadden het terrein te verlaten.

In gevaar gebracht

De duizenden mensen identificeren is onbegonnen werk, beseffen ze ook bij de politie. Maar toch is de voetbalcel een onderzoek gestart naar één specifiek incident. In het tumult wordt de doelman van Cercle Brugge namelijk omvergeduwd én kreeg hij een slag in het gezicht. Bij de Vereniging bevestigen én betreuren ze dat. “Gelukkig ondervindt hij geen hinder en stelt hij het goed. We betreuren wel dat de fysieke integriteit van onze spelers zondagavond in gevaar werd gebracht”, klinkt het daar.

Beelden

Bij de Brugse politie zijn ze op de hoogte van de feiten – waar ook beelden van bestaan – en stelden ze proces-verbaal op voor slagen en verwondingen, zo bevestigt woordvoerster Lien Depoorter. De voetbalcel gaat nu op zoek naar de persoon of personen die de slag uitdeelden aan de Cercle-doelman en zullen dan bekijken hoe de situatie precies in elkaar zat. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier