Politie arresteert drie mannen na schietpartij in Otegem, één persoon levensgevaarlijk gewond: “Vermoedelijk in drugsmilieu”

Het schietincident vond plaats in de Zwevegemstraat in Otegem. © JDr
Redactie KW

Opschudding in de Zwevegemstraat in het doorgaans zo rustige Otegem zaterdagavond. Daar vond een incident plaats, waarbij drie mannen beschoten werden. Die werden iets later tegengehouden in Wortegem-Petegem. Een van hen was zwaargewond.

“Ik kan het nu al iets rustiger vertellen, maar op dat moment stond ik te trillen op mijn benen”, vertelt Bianca Dewaele zondagmorgen. De avond voordien was ze getuige van een ernstig incident vlakbij haar woning in de Zwevegemstraat in Otegem, een buurgemeente van Zwevegem.

Meerdere schoten

Ze werd opgeschrikt door enkele schoten. “Ik kan niet meer zeggen hoeveel, maar zeker meer dan twee”, klinkt het. “Toen ik door het raam keek, zoefde een witte wagen in de richting van Zwevegem.”

“Ook zag ik een wagen staan bij de buren. Geparkeerd halvelings op de oprit, half op het fietspad. Drie mannen bevonden zich achter de auto. Eén stond met zijn handen in het haar in paniek iets te roepen in een vreemde taal. Naast hem lag een andere man gewond. Ook de derde man, die rechtstond, leek gewond.”

Instinctief rende Bianca om haar gsm om de hulpdiensten te bellen. Daarop keerde ze terug naar het raam om te zien dat de wagen van de beschoten mannen verdwenen was. Ze belde daarop ook de politie, maar ook een andere persoon die de nummerplaten had kunnen noteren had die al ingeschakeld.

Schutter voortvluchtig

Dat leverde op. In het Oost-Vlaamse Wortegem-Petegem stonden agenten van de politiezone Vlaamse Ardennen de wagen met drie inzittenden op te wachten. “Een van hen was levensgevaarlijk gewond, een ander had een schotwond in het been. De derde bleek ongedeerd te zijn”, weet burgemeester van Zwevegem Marc Doutreluigne (Team Burgemeester).

Alle drie werden ze ter beschikking gesteld van het parket van West-Vlaanderen dat het onderzoek voert. Zaterdagavond nog stapten ze de plaats van de feiten af. Zondag was een deel van de Zwevegemstraat afgezet door de politie. Volgens de burgemeester is de schutter nog voortvluchtig. “Het zou gaan om de man die in de woning woont waarvoor de feiten zich afspeelden. Het zou gaan om feiten in het drugsmilieu, maar daarin moeten we nog voorzichtig zijn. Sowieso zijn het ernstige feiten.” (JDr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier