Oostendenaar die tiener in de ribben schopte tijdens brutale afpersing in Leopoldpark riskeert twee jaar cel

Redactie KW

Een achttienjarige Oostendenaar werd begin september het slachtoffer van een brutale afpersing in de buurt van het Leopoldpark. Dader Gabriël P. riskeert twee jaar effectieve celstraf. “Er passeerden twee mensen maar die grepen niet in.”

Omdat hij zich niet lekker voelde besloot het slachtoffer op 4 september omstreeks 23.30 uur een luchtje te scheppen in het Leopoldpark in Oostende. Hij werd er aangesproken door een man die hem met een smoesje probeerde mee te lokken. Toen de jongen daar niet op inging duwde P. hem tegen een muur. Hij gaf hem meerdere vuistslagen in het gezicht en enkele schoppen in de ribben. Het slachtoffer haalde hierop 200 euro af voor P.

Door de afranseling was de jongen drie dagen werkonbekwaam. “Hij is nog altijd erg bang als hij alleen van het station naar huis moet wandelen”, pleitte meester Frederick Spaey. “Hij belt telkens naar zijn ouders om te zeggen waar hij zich bevindt. Het valt mijn cliënt ook zwaar dat er tijdens de afpersing twee mensen passeerden maar helemaal niet ingrepen. Dat is ook te zien op de camerabeelden.”

P. kwam vrijdag niet opdagen voor zijn proces. “Mocht hij geen blanco strafregister hebben had ik drie jaar cel gevraagd”, sneerde procureur Jochen van Aalst. “Het is spijtig dat ik de beklaagde de mantel niet kan uitvegen.” De rechtbank doet uitspraak op 3 november. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier