Moeder in shock nadat zoon (14) in elkaar geslagen wordt in stadspark Poperinge: “Mijn moederhart kan dit niet aan”

Op de video is te zien hoe de jongen meerdere keren geschopt wordt tegen het hoofd en in zijn buik. © TP
Redactie KW

Op sociale media circuleren beelden van een jongen die geslagen en geschopt wordt. Het gaat om feiten van afgelopen zondagnamiddag in het stadspark van Poperinge.

Het filmpje toont een jongen die neerligt en kermt van de pijn. Een andere jongen deelt een slag en een schop uit. Ga je bleitn kljein, klinkt het.

De beelden worden honderden keren gedeeld op Facebook. Ook de moeder van de jongen die de slagen incasseerde, deelde maandag het filmpje. “Maar ik durf het niet te bekijken, mijn moederhart kan dit niet aan”, zegt de vrouw die anoniem wil blijven.

“Mijn zoon is 14, heeft ADHD en ging zondagnamiddag rond 16:00 uur een wandeling maken. In het stadspark werd hij in elkaar geslagen door vijf jongeren, die ook gekend zijn voor andere feiten. Zo schoppen tegen het hoofd van mijn zoon, en dat terwijl hij op de grond lag. Hij werd ook geschopt in zijn maagstreek. Het werd even zwart voor zijn ogen.”

Spoed

“Mijn zoon werd overgebracht naar de spoedafdeling van het ziekenhuis”, aldus de moeder. “Er werd een hersenschudding vastgesteld. Hij heeft een blauw oog en ook zijn vinger is geraakt. Het is de eerste keer dat hij zoiets meemaakt. Voorlopig blijft hij thuis van school.”

“Intussen werd dat filmpje mij doorgestuurd. Het gaat om beelden die de jongeren zelf maakten en deelden. Ze vinden dat stoer en geestig. Ik kan daar met mijn hoofd niet bij. Na de slagen kregen we zelf nog bedreigingen van die gasten.”

“Ik heb nog kinderen en zij durven niet meer buitenkomen. Die jongeren moeten een lesje krijgen, daarom verspreid ik het filmpje verder en diende ik klacht in bij de politie. Ik hoop dat jongeren mekaar voortaan met rust laten.”

Aangifte en pv

Politiezone Arro Ieper bevestig dat het gaat om feiten van afgelopen zondag rond 16:00 uur in het stadspark van Poperinge. “Er is een aangifte geacteerd en proces-verbaal opgesteld”, zegt politiewoordvoerder Glenn Verdru.

“Omdat een minderjarige betrokken is, wordt geen verdere info of commentaar verstrekt.”

Vanuit politieke hoek komt intussen ook reactie. “Ik kreeg de tranen in mijn ogen en voelde walging toen ik de beelden zag”, zegt Loes Vandromme, Vlaams parlementslid en schepen in Poperinge (CD&V). “Als mama van twee tienerzonen, wonend vlak bij het mooie stadspark van onze stad, ben ik, zoals velen, ook zeer verontwaardigd en gechoqueerd over de beelden die via sociale media verspreid worden. Via heel wat kanalen bereiken er me vragen over wat er gebeurd is. We delen met velen de verontwaardiging. Terecht. De politie en justitie nemen de feiten ernstig en het onderzoek is effectief opgestart. Mij lijkt sociale media niet de ideale plaats om het proces te voeren. Maar laat duidelijk zijn: dit geweld kan niet!”

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier