Man blijft in de cel voor poging doodslag met metalen staaf in Oostende

© Pixabay/Google Street View

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 36-jarige man met een maand verlengd op verdenking van poging tot doodslag. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Met een metalen staaf werd in Oostende op het hoofd van het slachtoffer geslagen.

De feiten speelden zich in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 februari af ter hoogte van het Marie-Joséplein. Rond 4 uur kwam het tot een vechtpartij tussen drie personen. Daarbij werd het slachtoffer geslagen met een metalen staaf. De man liep verwondingen op aan het hoofd, maar verkeerde niet in levensgevaar.

Twee mannen zonder papieren werden opgepakt voor hun aandeel in de feiten. Na verhoor werd een 36-jarige verdachte door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van poging tot doodslag en van illegaal verblijf. De onderzoeksrechter besliste anderzijds om de andere verdachte niet aan te houden. Op basis van de botscan is het momenteel immers onduidelijk of de jongeman meerderjarig of toch minderjarig is. Hij werd echter niet voorgeleid bij de jeugdrechter.

Vrijdagochtend verscheen de 36-jarige verdachte voor de raadkamer. Volgens zijn advocate Suzy Cooleman werden de verdachten eigenlijk zelf aangevallen door het slachtoffer. Bovendien houdt de dertiger vol dat zijn kameraad de klappen met de metalen staaf uitdeelde.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier