Jaar cel voor agressieveling die politieman in de pols beet tijdens studentenfuif in Brugge

Redactie KW

Ondanks een uitgaans- en alcoholverbod zorgde Alia C. (30) voor moeilijkheden op een fuif in Brugge. Tijdens zijn arrestatie beet hij een agent in de pols. Dat levert hem nu een jaar effectieve celstraf op.

Op 11 februari vorig zorgde Alia C. (30) voor moeilijkheden op een studentenfuif in Brugge. De Brugse Guineeër had bij aankomst van de politie een glas bier vast en rook ook naar alcohol. Nochtans moest hij na een eerdere veroordeling een uitgaans- en alcoholverbod naleven.

In de combi begon C. wild om zich heen te stampen en beet zelfs een agent in de pols. “Mijn cliënt was drie dagen arbeidsongeschikt”, zei advocaat Joris Van Maele. “Maar hij heeft nog geluk gehad, want op de plaats waar hij beet, loopt een slagader. De beklaagde moet beseffen dat politieagenten geen boksbal zijn.”

Sinds de feiten zit C. in de cel. De man liep al talrijke veroordelingen op voor geweld, weerspannigheid en smaad. Begin dit jaar kreeg hij nog 90 uur werkstraf en drie maanden cel omdat hij zijn vriendin in elkaar sloeg met een laptop.

In het huidige dossier stuurde de verdediging tevergeefs aan op een werkstraf. “Mijn cliënt had op die fuif een handtas gevonden en wou die aan de dj afgeven”, pleitte advocate Amber Lumbeeck. “Maar hij werd beschuldigd van diefstal. In zijn beleving was die arrestatie onrechtvaardig. Daardoor sloeg hij tilt.”

Aan de burgerlijke partijen moet C. 1000 euro voorlopige schadevergoeding betalen. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier