“Ik zag een messteek in zijn buik”: vrouw was getuige van steekpartij in Brugge en verwittigde hulpdiensten

In Brugge vond zaterdagnamiddag een steekpartij plaats. Beeld ter illustratie. © Elmar Gubisch Getty Images
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Een steekpartij op klaarlichte dag zorgde zaterdagnamiddag voor opschudding in het centrum van Brugge. Een vrouw uit het Brusselse zag alles gebeuren en verwittigde de hulpdiensten. “Nooit gedacht dat zoiets ook zou gebeuren in Brugge…”

Wat een gezellig verjaardagsweekend in Brugge moest worden, eindigde voor Peggy (*) in mineur. Ze had net op een terrasje iets gedronken, toen ze getuige was van een schermutseling. “Ik hoorde geschreeuw en zag een man in paniek de Waalsestraat uit lopen”, zegt ze.

“Hij droeg twee kleine kindjes onder zijn arm. Ik hoorde weer geschreeuw en liep de straat in, omdat ik dacht dat er een kind in gevaar was. Daar was een gevecht aan de gang. Kinderen waren in paniek aan het huilen. Ik zag een jonge man bloeden en heb meteen de hulpdiensten gebeld. Ik probeerde de gewonde man te helpen door zijn arm af te binden, maar zag ook een messteek in zijn buik.”

Verdachte gearresteerd

Het parket van West-Vlaanderen liet zaterdag weten dat een verdachte is opgepakt. De 34-jarige man werd gearresteerd op verdenking van poging tot doodslag. Het slachtoffer, een man van 30, werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Een dag na de feiten is Peggy nog altijd onder de indruk van wat ze gezien heeft. Ze was van plan om het hele weekend in Brugge te blijven, maar vertrok zaterdagavond alweer naar huis. “We zijn heel hard geschrokken”, zegt ze. “Wij wonen in Brussel, waar we ons dikwijls zeer onveilig voelen. Dat zoiets zou gebeuren in in een mooie vredige stad vol toeristen en kinderen, om 16 uur in de namiddag, hadden wij nooit gedacht.”

(*) Peggy is een schuilnaam. Haar naam is bekend bij de redactie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier