“Het doet zeer dat ik op mijn leeftijd nog zo vernederd moet worden”: Hubert (87) fysiek belaagd na discussie over parkeerplaats

Hubert werd aangevallen aan zijn huis in Kruiseke. © JDr
Redactie KW

Afgelopen zondag stroomde Kruiseke vol voor een geslaagde rommelmarkt. Een succes, al is dat voor Hubert Vuylsteker (87) met een bittere nasmaak. Hij werd na een discussie over een parkeerplaats hard aangepakt, zelfs tot in zijn woning. “De dokter zegt dat ik er niet te veel aan moet denken, maar dat lukt me niet.”

Tijdens het vertellen zal hij enkele keren de tranen niet kunnen bedwingen. Gezeten in een stoeltje naast de antieke kast, de wandelstok rustend op de vensterbank. Hubert Vuylsteker (87) is emotioneel, maar wil zijn verhaal koste wat het kost doen. “Ik heb veel tegengeslagen gekend, maar dat ik op mijn leeftijd nog zo vernederd moet worden. Neen, dat kan er bij mij niet in.”

Grootse rommelmarkt

Afgelopen zondag werd Hubert namelijk aangevallen aan zijn huis in Kruiseke. In het Wervikse gehucht was er een grootse rommelmarkt aan de gang, ook in zijn buurt in de Hogebossenstraat. Een erg geslaagde en druk bezochte rommelmarkt, waar ook VTM aanwezig was voor het programma Eenmaal, Andermaal.

“Enkele wagens van het programma stonden op mijn parking, ze hadden me dat gevraagd. Daarom moest ik ook af en toe mensen wegsturen. Het is privéterrein, dus uiteindelijk beslis ik wie er kan parkeren. En die plaatsen waren nu eenmaal voorbehouden”, vertelt hij. “Eén koppel was daar echter niet mee akkoord.”

Dat zou blijken. “Ik had net een babbeltje geslagen met Jacques Vermeire (die het programma samen met Axel Daeseleire presenteert, red.). Vlak daarna kwam er familie van het koppel naar me toe om te vragen wat mijn probleem was. De man begon me te duwen en trekken, waarna ik naar binnen wilde.”

Hubert hoorde de vrouw van zijn belager roepen dat ie moest stoppen, maar dat deed hij niet. “Op een gegeven moment duwde hij me tegen de muur en hield hij me vast. Na veel vijven en zessen geraakte ik in mijn huis, maar hij achtervolgde me. Pas wanneer ik mijn telefoon nam om de politie te bellen, verliet hij mijn woning.”

Vernedering

De politie arriveerde niet veel later, waarna Hubert zijn verklaring aflegde. Daarna volgde een bezoek van de huisarts. “Verwondingen heb ik niet, maar de stress is niet te harden. Ik zit met een knoop in de maag. De dokter zegt dat ik er niet te veel aan moet denken, maar dat lukt me niet. Tuberculose, hartproblemen, prostaatkanker – ik heb het allemaal, maar dit voorval zou wel eens de doodsteek kunnen zijn.”

De alleenstaande tachtiger kan er niet bij dat hij op die manier behandeld werd. “Ik leef sober en neem het op voor de kleine man. Ik kom overeen met iedereen en sla met iedereen een babbeltje. Ik steun elke maand een vijftiental goede doelen. Al wat ik vraag is een beetje respect, maar dit was een vernedering. Dat doet zeer op mijn oude dag.” (JDr)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier