Enkelband verraadt agressieveling die taxichauffeur in elkaar timmerde in Oostende: twee jaar cel gevorderd

© Unsplash
Redactie KW

Een 27-jarige Oostendenaar riskeert voor de Brugse rechtbank twee jaar cel voor geweld, diefstallen en bedreigingen. Spiro B. ontkende dat hij een taxichauffeur in elkaar sloeg, maar werd verraden door … zijn enkelband.

Op 24 april 2022 nam Spiro B. in Oostende de sigaretten en gsm af van een taxichauffeur die hem naar huis voerde. Omdat hij vroeger moest uitstappen ging B. door het lint en deelde hij rake klappen uit aan de chauffeur, die elf dagen werkonbekwaam was. B. ontkende met klem dat hij de feiten pleegde, maar hield er geen rekening mee dat hij nog onder elektronisch toezicht na een eerdere veroordeling. Dankzij het signaal van zijn enkelband werd duidelijk dat hij op het moment van de feiten was thuisgekomen.

Op 11 juni vorig jaar ging B. aan het dierenasiel in Oostende ook nog een wandelaar te lijf. Die had een opmerking gemaakt over het feit dat B. te dicht langs zijn hond was gefietst. B. sloeg en bespuwde zijn slachtoffer en gooide een fles tegen zijn benen. Hij gooide ook nog een pallet tegen een geparkeerde wagen en reed bovendien rond op een gestolen fiets. Hij beweerde dat zijn vrouw de fiets gekocht had in het Maria-Hendrikapark. “Maar hij heeft helemaal geen vrouw”, aldus procureur Jochen van Aalst.

B. heeft een uitgebreid strafregister en kreeg in oktober vorig jaar dertig maanden effectieve celstraf voor enkele diefstallen met geweld in Oostende. In juni kreeg hij nog eens drie jaar cel, eveneens voor geweld tegen een taxichauffeur en het leegroven van een appartement.

B. ontkende de diefstal van de gsm en de sigaretten. De verdediging drong aan op mildheid. De uitspraak volgt op 5 januari. (AFr)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier