“Bloemen en kransen vlogen in het rond”: vrijgezellen vandaliseren straat in Poperinge waar ze overnachten

Het beschonken gezelschap liep twee nachten op rij door de Veurnestraat in Poperinge. Kris Pollentier, zaakvoerder van horecazaak Manoir Ogygia, toont enkele van de losgerukte kransen. © TP/gf
Redactie KW

In de Poperingse binnenstad vlogen ’s nachts bloemen en kransen in het rond. Dronken twintigers op vrijgezellenweekend trokken een spoor van vernieling door de straat waar ze overnachtten. “We verwachten dat die gasten ons vergoeden, anders krijgt dit een gerechtelijk staartje.”

Het beschonken gezelschap liep twee nachten op rij door de Veurnestraat in centrum Poperinge. Ze trokken bloemen en kransen los, gooiden ze op straat en op verschillende voertuigen. Enige vrees om betrapt te worden leek totaal afwezig: het ging er erg luidruchtig aan toe en een van de mannen keek op een gegeven moment pal in een camera ter hoogte van het voetpad.

“Ik verwacht dat die gasten ons vergoeden, anders krijgt het nog een gerechtelijk staartje” – Kris Pollentier

“Het is de vaste camera van een van onze buren”, vertelt Kris Pollentier, zaakvoerder van horecazaak Manoir Ogygia in de Veurnestraat. “Een andere buur filmde vanuit zijn raam hoe die mannen zes van onze kransen van de omheining trokken en in het rond gooiden. We zijn hen gevolgd naar hun vakantiewoning… vlakbij onze gevandaliseerde straat. We hebben deze mensen geconfronteerd met hun daden, maar ze ontkenden enige betrokkenheid. Daarop belde ik de politie.”

Beschonken

“Het gaat om vandalisme door een groep vakantiegangers op vrijgezellenavond”, bevestigt Glenn Verdru, woordvoerder van politiezone Arro Ieper. “De groep bestond uit beschonken twintigers uit verschillende gemeenten aan de kust.”

Ook horecazaak The Old Fiddler, op enkele honderden meter van Manoir Ogygia, stelde vast dat hun losgetrokken bloemen op wagens waren beland. “En ik hoor dat nog andere straatbewoners met schade zitten aan hun woningen en voertuigen”, stelt Kris. “Ik begrijp niet hoe ze onze kransen zo snel los kregen: ze waren verankerd met heel wat spanbandjes aan onze omheining. De avond ervoor hadden ze het al eens te bont gemaakt in de straat. Tijdens hun weekendje hebben ze nachtelijk Poperinge op stelten gezet.”

Gerechtelijk staartje

“Ik verwacht dat die gasten ons vergoeden, anders krijgt het nog een gerechtelijk staartje”, verzekert Kris. “Achteraf hoorden we van andere Poperingenaars dat die bende ’s middags luidop verkondigde dat ze hier ’s avonds de bloemetjes gingen buitenzetten. Voor ons is dit allerminst leuk. Het is de eerste keer dat we zoiets meemaken in onze ‘stad van het goede leven’, zoals Poperinge gepromoot wordt. We willen dat de rust nu weer terugkeert, voor de bewoners en voor onze klanten die we al meer dan twintig jaar verwennen in ons hotel en avondrestaurant. Poperinge mag voor ons zeker een stad van plezier blijven, maar dit is niet voor herhaling vatbaar. Kom gerust op weekend en drink een glas, maar met mate.” (TP)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier