Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel

Een adjunct-directeur van de Brugse gevangenis wordt ervan verdacht betrokken te zijn in een dossier van drugssmokkel. © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Een adjunct-directeur van de Brugse gevangenis is door de politie opgepakt en ondervraagd in het kader van een dossier van drugssmokkel. Hij moest de nacht in de cel doorbrengen. Dinsdag beslist de Brugse onderzoeksrechter over zijn verdere aanhouding.

Dat schrijft de krant Het Nieuwsblad. Het West-Vlaams parket wil het nieuws noch ontkennen noch bevestigen en weigert elk commentaar. Ook de woordvoerder van Gevangeniswezen is voorlopig niet bereikbaar voor commentaar.

Twaalf agenten zouden, vergezeld van een onderzoeksrechter, maandag opgedoken zijn aan de ingang van het penitentiair complex in de Legeweg in Sint-Andries. Ze hebben een van de adjunct-directeurs meegenomen voor verhoor. De man werd urenlang ondervraagd en moest nadien de nacht in een Brugse politiecel doorbrengen.

Drugssmokkel

De man zou ervan verdacht worden betrokken te zijn bij drugssmokkel. Aangezien het om een lopend dossier gaat, wil het West-Vlaams parket hierover op vraag van de onderzoeksrechter niet communiceren. Naar verluidt waren er maandag meerdere huiszoekingen in het kader van dat drugsdossier.

Dinsdag verschijnt de verdachte voor de onderzoeksrechter, die moet oordelen of de adjunct-directeur onder aanhoudingsmandaat geplaatst wordt. Volgens Het Laatste Nieuws zou de man inmiddels onder strikte voorwaarden vrijgelaten zijn.

Het is nog niet duidelijk of het drugsdossier gelinkt is aan smokkel van illegale middelen in de gevangenis of te maken heeft met het dealen van drugs in het privé-leven van de verdachte.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier