Gerechtsdeskundige verhoord in zaak van ‘horrornanny’

Redactie KW

In de zaak tegen een 34-jarige Amerikaanse nanny heeft een gerechtsdeskundige een getuigenis afgelegd. De zitting vond plaats achter gesloten deuren. Aubrey A. zou opzettelijk de polsen gebroken hebben van een tweeling uit Knokke.

De Amerikaanse zorgde in de zomer van 2011 voor de tweeling van een koppel Luxemburgers. Tijdens hun vakantie in Knokke belandden de twee baby’s met gebroken polsen in het ziekenhuis. Hun nanny vertrok bijna gelijktijdig terug naar de Verenigde Staten. Uiteindelijk werd ze in 2013 door de Brugse correctionele rechtbank bij verstek tot vier jaar effectieve celstraf veroordeeld. Ook in de Amerikaanse staat Utah zou ze gelijkaardige feiten gepleegd hebben.

Verzet

Aubrey A. ging akkoord met haar uitlevering aan België en zit daarom sinds begin juli in de gevangenis van Brugge. Ze tekende verzet aan tegen haar veroordeling, waardoor de zaak opnieuw behandeld moet worden. Het OM stelde op een vorige zitting voor om de gerechtsdeskundige als getuige op te roepen. Op de zitting van 13 oktober zullen nog twee artsen verhoord worden. Mogelijk roept ook de verdediging zelf nog een deskundige op.

Verwondingen

“Het openbaar ministerie haalt de verwondingen op zich aan als bewijs, maar wij plaatsen daar ernstige vragen bij”, aldus meester Yen Buytaert, raadsman van de beklaagde. “Er zijn andere biologische oorzaken mogelijk, zoals een botziekte. Mijn cliënte wil dan ook dat alles uitgeklaard wordt.”

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier