Zes maanden cel voor drugsverslaafde vrouw die met smoesjes behulpzame slachtoffers geld aftroggelt

Redactie KW

“Ik heb geen geld om naar de dokter te gaan en mijn moeder is heel ziek.” “Ik moet mijn auto laten takelen maar heb geen geld.” “Mijn bankkaart is ingeslikt.” Het waren maar enkele van de smoesjes die een 30-jarige vrouw uit Kortrijk gebruikte om van de goedheid van slachtoffers misbruik te maken.

Bij verstek kreeg ze daarvoor maandag van de correctionele rechtbank in Kortrijk een effectieve celstraf van 6 maanden en een boete van 208 euro.

Drie slachtoffers stelden zich in het gerechtsgebouw burgerlijke partij en kregen ook een schadevergoeding toegekend. Ze hadden respectievelijk 100, 40 en 70 euro aan Lisa D. gegeven. “Omdat we graag iemand in nood helpen”, vertelde een slachtoffer. “Maar ons vertrouwen is nu weg. Wie in de toekomst nog echt in nood zal zijn, zullen we niet meer helpen. Dat is het resultaat.”

Met het opgehaalde geld kocht D. cocaïne. Om haar geloofwaardigheid kracht bij te zetten, gaf ze aan haar slachtoffer zelfs haar adres. Wie na verloop van tijd nog eens bij haar aanbelde om de geleende centen terug te krijgen, kreeg nogmaals de belofte dat alles binnenkort terugbetaald zou worden. Wat dus niet gebeurde… (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier