Syriër die in Mannekensvere opgepakt werd blijft aangehouden voor mensensmokkel met bootjes

© BELGA

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 28-jarige Syriër met een maand verlengd op verdenking van mensensmokkel met bootjes. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachte liep tegen de lamp toen hij een controle op de E40 in Mannekensvere probeerde te ontwijken.

Een Audi met Duitse nummerplaat trok zaterdagavond ter hoogte van de snelwegparking in Mannekensvere (Middelkerke) de aandacht van een patrouille van de federale wegpolitie. Toen de politie het voertuig aan een controle wilde onderwerpen, probeerde de bestuurder die controle te ontwijken. De verdachte parkeerde zijn voertuig op de pechstrook van de E40 richting Frankrijk. “Bij aankomst kon de wegpolitie geen inzittenden meer aantreffen in het voertuig”, klonk het bij het parket.

De lokale politiezones in de omgeving werden opgeroepen om bijstand te verlenen. Uiteindelijk kon het droneteam van de PZ Westkust een verdachte lokaliseren. De 28-jarige Syriër werd gearresteerd op verdenking van mensensmokkel. In zijn voertuig werd immers heel wat nautisch materiaal aangetroffen. Het ging onder andere om een opblaasbare boot, veertien binnenbanden, pompen, een buitenboordmotor en gevulde jerrycans. Binnenbanden worden vaak gebruikt als goedkoper alternatief voor reddingsvesten.

De verdachte werd zondag verhoord door de West-Vlaamse federale gerechtelijke politie (FGP). Daarnaast werd ook een huiszoeking uitgevoerd op zijn verblijfplaats in het Brusselse. Maandag werd de Syriër door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van mensensmokkel. De Brugse raadkamer oordeelde vrijdagochtend dat hij in het belang van het onderzoek minstens een maand langer in de gevangenis moet blijven.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier