Lindsey (31) verloor haar man na ongeluk en werd nu opgelicht voor 53.000 euro: “Ik heb het gevoel dat ik in een nachtmerrie leef”

Lindsey Steyaert zit nog met zoveel vragen rond het ongeval met Michael, maar nu werd ze ook opgelicht: “Het vertrouwen in de mensheid is volledig verdwenen nu. Hoe kan je dit met een medemens doen?” © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Eind december verloor ze haar man tijdens een noodlottig ongeval aan boord van het vissersschip waar hij mee voer. Zondag zag ze alle geld van haar rekeningen verdwijnen na fraude. “Ik bood een artikel te koop aan via Marketplace, ik stuurde een QR-code voor de betaling en korte tijd later was mijn geld weg”, zegt Lindsey uit Bredene aangeslagen. Ze wil nu anderen waarschuwen voor dergelijke frauduleuze praktijken.

Lindsey Steyaert zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen… en dat al maanden. Samen met Michael Hubert heeft ze twee kindjes. In 2022 stapten ze in het huwelijksbootje. Hun geluk was echter van korte duur. Op 19 december sloeg het noodlot toe aan boord van het vissersvaartuig O.51 Stormvogel. Het liep fout bij het binnenhalen van de netten. Om een of andere reden brak er een veiligheid, waardoor een ijzeren staaf van enkele honderden kilogram naar beneden kwam. Die viel op twee bemanningsleden van het schip. Michael was een van hen. Hij overleefde het niet. De bemanning van het schip had nochtans nog amper veertig uur te varen voor ze hun familie terug in de armen zouden kunnen sluiten na drie weken afwezigheid.

Badje op Marketplace

Lindsey gaf in een interview in augustus toe dat ze nog steeds met veel vragen zit rond het ongeval. Die zijn er op vandaag nog steeds. En op de koop toe kreeg ze nu ook nog eens te maken met fraudeurs. Zondagavond zag ze al haar geld van haar rekening verdwijnen. “Ik heb op zondag 15 september een babybadje te koop aangeboden op Marketplace”, vertelt Lindsey. “Ze vroegen mijn adres en zouden het badje vrijdag komen ophalen. Maandag ging ik boodschappen doen en daar wilde ik betalen met mijn kaart. Het saldo was echter ontoereikend.”

“Alle rekeningen werden geblokkeerd en ik deed uiteindelijk aangifte bij de politie”

Lindsey begreep er niets van en controleerde haar bankapp. Op dat moment zag ze dat haar saldo op haar rekening nul euro bedroeg. “Met schaamrood op de wangen liet ik de kassierster weten dat ik eerst verhaal moest halen in de bank”, vervolgt Lindsey. “In de bank werd uiteindelijk een fraudedossier opgestart. Alle rekeningen werden geblokkeerd en ik deed uiteindelijk aangifte bij de politie.”

“Soms heb ik het gevoel dat ik straks wakker word en dat alles terug is zoals het voor december vorig jaar was”

Het gaat om het aanzienlijk bedrag van 53.000 euro. “Gelukkig kan ik nu terugvallen op mijn familie die mij in het verleden al zo veel heeft geholpen. Ik probeer de spulletjes van onze kindjes te verkopen en die centjes zijn dan voor hen. Ik heb het gevoel dat ik in een nachtmerrie leef. Eerst verlies ik mijn man en papa van onze kindjes en nu dit. Soms heb ik het gevoel dat ik straks wakker word en dat alles terug is zoals het voor december vorig jaar was. Maar niets is minder waar. Deze nachtmerrie is echt.”

Mensen waarschuwen

“Het vertrouwen in de mensheid is alleszins volledig verdwenen nu. Hoe kan men zoiets met een medemens doen? Ik wil mijn verhaal doen zodat andere mensen die ooit voor hetzelfde staan er niet inlopen zoals ik heb gedaan. Ik dacht dat het geen kwaad kon om een QR-code te maken en die door te sturen. Maar ze zijn zo inventief”, besluit Lindsey.

Commissaris Dennis Goes van politiezone Bredene/De Haan bevestigt dat er een aangifte geweest is van fraude. “We zijn een onderzoek gestart”, reageert de commissaris. “Voorlopig kunnen we in het belang van dat onderzoek niet veel meer kwijt over de zaak.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier