Flitspaal in brand gestoken met behulp van autobanden

Van de dader(s) ontbreek voorlopig nog elk spoor. © BB
Redactie KW

Op het kruispunt van de Kinderlaan en Victorlaan in Nieuwpoort, aan de grens met grondgebied Oostduinkerke, is in de nacht van donderdag 6 augustus een flitspaal in brand gestoken. Dat gebeurde met behulp van autobanden.

Volgens de politie Westkust belden getuigen van op het nabijgelegen vakantiepark de brandweer toen ze rond 3 uur ‘s nachts hevig geknetter hoorden. Ze zagen hoe een flitspaal in brand stond. Toen politie en brandweer aankwamen, merkten ze meteen dat het om brandstichting ging. Onderaan de flitspaal lagen drie brandende autobanden. Het vuur was snel onder controle, maar de flitspaal is onherstelbaar beschadigd.

Ook de verkeerslichten bleken defect gezien die op hetzelfde elektriciteitscircuit aangesloten waren. Daarom was er af en toe hinder. De politie moest af en toe het verkeer in goede banen leiden, maar in principe gelden dan de normale verkeersregels van op een kruispunt. Intussen zijn de verkeerslichten hersteld. Er is een onderzoek opgestart naar de brandstichter(s).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier