Ex-werknemer Eutraco wil zus helpen met inbraak in bedrijf

© belga
Redactie KW

Een 56-jarige ex-werknemer van transportbedrijf Eutraco uit Roeselare en zijn zus bleken na onderzoek de daders van een inbraak in het bedrijf. Ze gingen er met werkmateriaal aan de haal en moesten zich voor de strafrechter in Kortrijk verantwoorden. De zus daagde niet op voor haar proces.

De inbraak gebeurde op 6 februari 2018. E.D. wist als ex-werknemer dat het bedrijf langs de Industrieweg in Roeselare een slecht afgesloten deur had. Op vraag van zijn zus stemde hij in met de inbraak.

Ze gingen aan de haal met werkmateriaal zoals boormachines en slijpschijven, goed voor een waarde van ruim 5.000 euro. De buit verkochten ze voor amper 150 euro op een vlooienmarkt in Moeskroen.

Camerabeelden

Op camerabeelden was te zien hoe een vrouw achter het stuur van een gestreepte Nissan Micra zat en een man op de passagierszetel. Ze liepen wel acht keer heen en weer om spullen in te laden. Zus Dominique D. bleef af en toe op de uitkijk staan.

De openbare aanklager eiste een celstraf van 10 maanden en een boete van 800 euro. “Ik besef dat ik een misstap heb begaan”, aldus de ex-werknemer. “Ik deed het om mijn zus te helpen.” Vonnis op 2 september. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier