Ex-kandidaat Prins Carnaval Oostende veroordeeld voor partnergeweld

Frederick P. (centraal) met voorzitter Glenn Dangreau, de organisator van de carnavalsverkiezing. © FRO
Redactie KW

De Oostendenaar die in februari zijn kandidatuur als Prins Carnaval moest intrekken toen bleek dat hij in dronken toestand een dodelijk ongeval had veroorzaakt, is nu ook veroordeeld voor huiselijk geweld.

Frederick P., die vroeger in het Vlaams-Brabantse Haacht woonde, is door de correctionele rechtbank van Leuven veroordeeld tot acht maanden celstraf met uitstel. De ex-militair én zijn partner, die vier maanden celstraf met uitstel kreeg, moeten zich laten behandelen voor hun alcoholprobleem. Dat is des te opmerkelijker, gezien Frederick P. in onze krant stelde dat hij een goeie Prins Carnaval van Oostende zou zijn omdat hij – als cafébaas – goed pinten kan tappen én drinken.

In februari raakte Frederick P. in opspraak toen hij samen met de andere kandidaat Prins Carnaval de aftrap gaf van een match van KV Oostende. Het beeld ging heel Vlaanderen rond en bereikte zo ook de familie van Steve Bruijns uit Kortenberg. De 27-jarige motorrijder werd in november 2017 van zijn motor gemaaid door Frederick P. toen die in dronken toestand onderweg was van een etentje van het leger, waar hij toen werkte. De familie van Steve Bruijns kon de uitspraken van Frederick P., die pochte over zijn alcoholgebruik, maar matig appreciëren en contacteerde de organisatoren van het carnavan in Oostende. Op aandringen van voorzitter Glenn Dangreau trok Frederick P. daarop zijn kandidatuur in. De man gaf toe niet honderd procent eerlijk geweest te zijn over zijn gerechtelijk verleden.

Zowel Frederick P. als zijn partner zijn nu veroordeeld voor wederzijdse slagen. De politie moest naar verluidt meermaals tussenkomen tijdens gewelddadige ruzies toen het koppel nog in Haacht woonde. Ook de kinderen van het koppel waren getuige van de trieste feiten. Ondanks het geweld is het koppel nog altijd samen en baten ze ook samen een café in Oostende uit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier