Voorwaardelijke celstraf voor vrouw die minstens 23 keer drugs binnensmokkelde in Brugse gevangenis

© BELGA
Redactie KW

Op vier maanden tijd leverde een Blankenbergse vrouw minstens 23 keer drugs en alcohol binnen de muren van de Brugse gevangenis. Dat levert I.A. (45) nu 30 maanden voorwaardelijke celstraf op. Haar leveranciers kregen tot 40 maanden cel.

Om haar eigen verslaving te financieren begon I.A. in oktober 2020 cocaïne te verkopen. Eerst voor een dealer, later op eigen houtje. Tussen januari en april 2022 leverde zo ook minstens 23 keer cannabis, cocaïne en medicatie aan haar vriendje Y.T. (37) in de Brugse gevangenis. De Marokkaan zit er een jarenlange celstraf uit.

I.A. kreeg haar bestellingen door via gedetineerde J.C. (37), een Kortrijkzaan die als fatik van de afdeling van Y.T. een vertrouwensfunctie genoot binnen de gevangenismuren. J.C. en Y.T. kregen elk achttien maanden cel. Voor J.C. is die straf voorwaardelijk.

In de zaak werden nog tien anderen veroordeeld, onder wie heel wat leveranciers. Dammenaar M.V. (28) kreeg 40 maanden effectief en 30.000 euro verbeurdverklaring. De overige beklaagden kregen tot 37 maanden cel met uitstel. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier