Vijf arrestaties bij gecoördineerde actie tegen drugs in Komen

Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Tijdens een gecoördineerde actie vielen agenten van politiezone Komen afgelopen dinsdag binnen op twee verschillende plaatsen in de grensgemeente. Vijf personen werden aangehouden en verschillende hoeveelheden drugs en wapens werden in beslag genomen.

De actie, die al maanden werd voorbereid, kreeg ondersteuning van verschillende omliggende politiezones. Meer dan 30 agenten vielen op 1 februari, bij het krieken van de dag, binnen in twee verschillende woningen in Komen-Waasten. De huiszoekingen kaderden in een uitgebreid onderzoek naar de invoer en handel van verdovende middelen. De indrukwekkende machtsontplooiing werd succesvol afgesloten.

Netwerk in verdovende middelen

Vier mannen en een vrouw werden aangehouden en ter beschikking gesteld van het parket. Ze worden er allen van verdacht deel uit te maken van een netwerk dat de handel en het gebruik van verdovende middelen zou stimuleren. Tijdens de huiszoekingen trof men verschillende hoeveelheden cannabis en cocaïne aan, werden meerdere wapens en GSM’s in beslag genomen en ook drie voertuigen werden getakeld.

Met hun actie wil de politiezone hun actieplan in de verf zetten, waarbij een nultolerantie voor drugs als absolute prioriteit staat genoteerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier