Na spectaculaire brand in Oostende komt cannabisplantage bij de buren aan het licht door gat in de muur: 500 plantjes ontdekt

Links: Maandag woedde een uitslaande brand in Oostende. Rechts: Archiefbeeld. © CC/gf

Een brand in een appartementsgebouw in Oostende heeft maandag in een aanpalende woning een cannabisplantage aan het licht gebracht. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Het zou gaan om 500 cannabisplanten en 250 stekjes.

De hulpdiensten werden maandag rond 15 uur opgeroepen voor een brand in de Kaaistraat in Oostende. Ter plaatse bleek het te gaan om een uitslaande brand op de derde verdieping van een appartementsgebouw. Op dat moment was de 35-jarige bewoner al naar het platte dak van het gebouw gevlucht.

Op beelden van het incident is te zien hoe het slachtoffer zelfs naar het dak van de buren sprong. De 35-jarige man werd overgebracht naar het brandwondencentrum van Neder-over-Heembeek. Drie andere slachtoffers mochten het ziekenhuis maandag al verlaten

Onbewoonbaar

De brandweer had het vuur uiteindelijk snel onder controle, maar het pand werd wel onbewoonbaar verklaard. De Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen besliste om geen branddeskundige aan te stellen.

Uit de eerste bevindingen van de brandweer bleek het vuur immers accidenteel te zijn ontstaan. Mogelijk ging het mis bij het vullen van een of meerdere gasflesjes.

Gat in de muur

Opvallend genoeg heeft de brand in een aanpalend pand wel een cannabisplantage aan het licht gebracht. Via een gat in de muur werden liefst 500 cannabisplanten en 250 stekjes ontdekt.

Naar aanleiding daarvan werd een 21-jarige man opgepakt. De verdachte zal dinsdagnamiddag voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter, die over zijn aanhouding zal moeten beslissen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier