Grote drugsbende opgerold in Oostende

Bij een huiszoeking in Sint-Agatha-Berchem ontdekten de speurders een professionele cannabisplantage en 30 kilogram cannabis. (Beeld ter illustratie) © iStock

In een onderzoek naar cannabishandel in Oostende werden in totaal twaalf verdachten gearresteerd. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Bij een huiszoeking in Sint-Agatha-Berchem ontdekten de speurders een professionele cannabisplantage en 30 kilogram cannabis.

De secties drugs en FCU (Financial Crime Unit) van de politiezone Oostende konden dankzij grondig onderzoek een omvangrijke drugsbende in kaart brengen. Bij tien huiszoekingen in Oostende en eentje in Jabbeke werden begin maart in totaal tien verdachten opgepakt. Bovendien werden tijdens de actie ook twee voertuigen, ongeveer 14 kilogram marihuana, 20 gram cocaïne en iets meer dan 68.000 euro cash in beslag genomen.

Alle verdachten zijn mannen die in Oostende verblijven. Uiteindelijk werden vijf verdachten aangehouden door de Brugse onderzoeksrechter. “De lokale overlast van de Torhoutsesteenweg tussen het Mac Leodplein en Petit Paris was al langer gekend”, aldus korpschef Philip Caestecker. “Onze rechercheurs hebben in deze regio nu een volledig drugsnetwerk kunnen blootleggen en opdoeken, wat ervoor zorgt dat deze buurt terug een stukje veiliger is.”

Cannabisplantage

Dankzij de arrestatie van een drugskoerier in Oostende kon ook een pand in Sint-Agatha-Berchem aan de zaak gelinkt worden. Bij een huiszoeking ontdekten de speurders op 15 maart vervolgens een professionele cannabisplantage van 2.105 planten. In het pand lag ook 30 kilogram verpakte cannabis, klaar om verkocht te worden. Twee Albanese mannen werden opgepakt en later eveneens voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier