Geur van joint verraadt Bruggeling, die vervolgens 45 gram cannabis uit onderbroek haalt: zes maanden cel

Redactie KW

Een 24-jarige Bruggeling heeft bij verstek zes maanden cel en 8.000 euro geldboete gekregen voor drugsbezit. Dave R. werd betrapt met 45 gram cannabis terwijl hij een joint stond te roken aan het station. De drugs zaten verborgen in zijn onderbroek.

Op 28 juli vorig jaar nam de politie een duidelijke cannabisgeur waar in de omgeving van het stationsplein in Brugge. De agenten troffen er Dave R. aan terwijl hij net de peuk van een joint aan het doven was. De twintiger haalde spontaan een zakje met 2,2 gram cannabis uit zijn onderbroek. Bij een tweede fouille werd in dezelfde ‘bergplaats’ nog een tweede zak met 42,6 gram cannabis aangetroffen.

R. is geen onbekende bij het gerecht. In januari kreeg hij nog drie maanden effectieve celstraf voor drugsbezit, nadat hij op 15 februari vorig jaar met een gram cocaïne werd geklist in de buurt van het Jan Breydelstadion. Vlak voor de wedstrijd tegen SL Benfica was hij er de Portugese supporters aan het uitdagen. In een verder verleden liep hij ook al veroordelingen op voor diefstallen, onder meer in kleedkamers en kantines van voetbalclubs. (AFr)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier