Brugse dealers die ‘apotheek van wacht’ runden riskeren twee jaar celstraf

Redactie KW

Twee jonge Bruggelingen riskeren twee jaar cel voor drugshandel. In het drugsmilieu stond het duo bekend als de “apotheek van wacht”. “Je kon er 24 uur op 24 drugs verkrijgen”, stelde de procureur.

Op 9 april vorig jaar zagen agenten vanuit hun combi hoe G.L. (21) bij hun passage een pakje sigaretten weggooide. Ze zetten de man aan de kant en toen in het pakje cocaïne bleek te zitten onderwierpen de agenten hem aan een fouille. “In zijn onderbroek stak nog eens 33 gram cocaïne en 400 euro cash”, stelde de procureur donderdag in de Brugse strafrechtbank.

G.L. beweerde dat hij als tussenpersoon voor dealers werkte, maar daar hechtte de procureur geen geloof aan. “In oktober 2018 werd hij al eens betrapt met cannabis, een precisieweegschaal en 1.000 euro cash op zak”, vervolgde hij. “En in januari 2019 stapte hij samen met twee anderen een appartement binnen waar de spoorwegpolitie een controle uitvoerde in het kader van een diefstal. In de flat lag een namaak Gucci-tasje met 51 xtc-pillen, 12 gram speed en ketamine.”

Op het tasje zat DNA van K.L. (21), die G.L. die dag vergezelde. Verhoor van afnemers wees uit dat het duo al geruime tijd cocaïne, cannabis, ketamine en xanax verkocht. “Zij stonden in het drugsmilieu gekend als de apotheek van wacht ”, sneerde de procureur. “Je kon er 24 uur op 24 drugs verkrijgen.”

Naast twee jaar cel vroeg de procureur voor allebei een verbeurdverklaring van 20.000 euro. G.L. gaf de feiten toe. “Na zeven maanden cel is hij tot inzicht gekomen”, pleitte zijn advocaat Joris Van Maele. “Hopelijk kan een voorwaardelijke straf en een aanzienlijk mildere verbeurdverklaring volstaan.” K.L. ontkende zijn aandeel in de verkoop. De cannabis, coke en ketamine die in zijn woning werden aangetroffen waren naar eigen zeggen uitsluitend voor eigen gebruik. De uitspraak volgt op 24 juni. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier