Dronkenlap riskeert jaar cel nadat hij man enkelbreuk stampt tijdens caféruzie in Oostende

© iStock
Redactie KW

Een 34-jarige Oostendenaar riskeert een jaar cel omdat hij tijdens een caféruzie een man een enkelbreuk stampte. Opmerkelijk: de man speelde in verleden zélf een oog kwijt bij zinloos geweld.

Op 8 augustus vorig jaar mengde Y.T. (34) zich in de Oostendse bar Lafayette in een ruzie tussen een stamgast en zijn vriendin. Een collega van de stamgast kwam op zijn beurt tussenbeide en kreeg van de zwaar beschonken Y.T. een harde stamp op de voet. Hierdoor brak zijn enkel. “Mijn cliënt was maandenlang werkonbekwaam en zal voor de rest van zijn leven aangepast schoeisel moeten dragen”, stelde de advocaat van het slachtoffer. Hij vroeg een schadevergoeding van 30.000 euro.

Oog kwijt

Y.T. liep in het verleden al acht correctionele veroordelingen op en wacht momenteel op zijn uitlevering aan Duitsland, waar hij zich moet verantwoorden in een dossier van vernielingen. Volgens zijn advocaat raakte de man de pedalen kwijt nadat hij tien jaar geleden zélf het slachtoffer werd van zinloos geweld in Verviers. “Hij verloor daarbij een oog”, pleitte meester Mathieu Langerock. “Sindsdien moet hij zware medicatie nemen tegen epilepsie. Als hij dit combineert met zwaar alcoholmisbruik verliest hij de controle.” De raadsman drong aan op mildheid. De uitspraak volgt op 2 oktober. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier