Drie verdachten opgepakt voor explosie in Brugse woonwijk: “Hopelijk blijven we verder gespaard van dit soort zware feiten”

De schade was groot, maar gelukkig vielen er geen gewonden. © Archief MM
Celina Cazzetta
Celina Cazzetta Medewerker KW

De Federale Gerechtelijke Politie arresteerde vrijdagochtend in Brussel drie vermoedelijke verdachten in de zaak rond de explosie in de Brugse woonwijk Blauwe Poort. Een vuurwerkbom richtte daar eind februari ’s nachts een ravage aan bij twee woningen. De arrestaties verliepen zonder noemenswaardige incidenten. De drie zullen dinsdag voor de raadkamer verschijnen.

De politie, het West-Vlaamse parket en DOVO kwamen op woensdag 28 februari ter plaatse in de Brugse woonwijk Blauwe Poort. Rond 3 uur ’s nachts werd daar een vuurwerkbom gegooid richting de gevel van een van de huizen. In totaal raakten twee woningen zwaar beschadigd. Het glasraam van de eerste woning werd eruit geknald en ook de voordeur en gevel liepen heel wat schade op. Bij de tweede woning sneuvelde een ruit naast de voordeur.

Samenwerking

Het West-Vlaamse parket opende onmiddellijk een onderzoek. Een grote maand na de feiten werden vrijdagochtend drie vermoedelijke verdachten opgepakt. De Federale Gerechtelijke Politie van West-Vlaanderen viel vrijdagochtend onder leiding van de Brugse onderzoeksrechter binnen in de regio van Brussel. De operatie, waar ook PZ Brugge, PZ Marlow en PZ Zuid aan meewerkten, verliep zonder noemenswaardige incidenten. De drie zullen dinsdag voor de raadkamer verschijnen.

De politiediensten en het parket van West-Vlaanderen zijn stellig: dergelijke feiten worden niet getolereerd. “Dergelijke zaken krijgen altijd een hoge prioriteit binnen justitie en politie”, klinkt het. ”Subjectieve onveiligheidsgevoelens mogen niet leven binnen een gemeenschap. Hopelijk blijft West-Vlaanderen verder gespaard van dit soort zware feiten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier