Op 2 mei 2018 vielen de speurders binnen in het bewuste appartement op de Zeedijk. Tijdens die huiszoeking werden 2.300 euro cash geld, 197 gram cannabis en 160 gram cocaïne aangetroffen. Bovendien gebruikten de beklaagden valse Franse papieren om het appartement te kunnen huren.

Twee dagen later werd ook een man uit Zandvoorde ingerekend. Volgens zijn advocaat kampte B.D. door persoonlijke problemen met een ernstige drugsverslaving. Hij zou drugs van de Algerijnse leveranciers doorverkocht hebben. B.D. kreeg uiteindelijk 18 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. Een vierde beklaagde, die cocaïne doorverkocht, werd bij verstek tot twee jaar effectieve celstraf veroordeeld.

Mohamed K. verklaarde dat hij bij Hamza R. mocht verblijven, maar dat hij in ruil cannabis moest verkopen. R. hield zich vooral bezig met cocaïne, al vervingen de dealers elkaar regelmatig. Sinds begin 2017 zouden ze op die manier acht kilogram cocaïne en 4,8 kilogram cannabis aan de man gebracht hebben. "Dat is geen kleine winkel meer, dat is een grootwarenhuis", zei de voorzitter tijdens de debatten.

De advocaten van beide beklaagden merkten op dat hun cliënten bijna tien maanden in voorhechtenis zitten. Ze drongen aan op een straf met uitstel en op een mildere verbeurdverklaring. Het openbaar ministerie had voor beiden immers 224.000 euro verbeurdverklaring gevorderd, maar de rechtbank herleidde dat bedrag tot elk 56.000 euro.

(BELGA)

Op 2 mei 2018 vielen de speurders binnen in het bewuste appartement op de Zeedijk. Tijdens die huiszoeking werden 2.300 euro cash geld, 197 gram cannabis en 160 gram cocaïne aangetroffen. Bovendien gebruikten de beklaagden valse Franse papieren om het appartement te kunnen huren.Twee dagen later werd ook een man uit Zandvoorde ingerekend. Volgens zijn advocaat kampte B.D. door persoonlijke problemen met een ernstige drugsverslaving. Hij zou drugs van de Algerijnse leveranciers doorverkocht hebben. B.D. kreeg uiteindelijk 18 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. Een vierde beklaagde, die cocaïne doorverkocht, werd bij verstek tot twee jaar effectieve celstraf veroordeeld.Mohamed K. verklaarde dat hij bij Hamza R. mocht verblijven, maar dat hij in ruil cannabis moest verkopen. R. hield zich vooral bezig met cocaïne, al vervingen de dealers elkaar regelmatig. Sinds begin 2017 zouden ze op die manier acht kilogram cocaïne en 4,8 kilogram cannabis aan de man gebracht hebben. "Dat is geen kleine winkel meer, dat is een grootwarenhuis", zei de voorzitter tijdens de debatten.De advocaten van beide beklaagden merkten op dat hun cliënten bijna tien maanden in voorhechtenis zitten. Ze drongen aan op een straf met uitstel en op een mildere verbeurdverklaring. Het openbaar ministerie had voor beiden immers 224.000 euro verbeurdverklaring gevorderd, maar de rechtbank herleidde dat bedrag tot elk 56.000 euro.(BELGA)