In de nacht van 29 op 30 januari 2017 werd de politie rond 3.30 uur opgeroepen voor een inbraak in een tankstation in Bredene. De drie daders hadden zowaar een gat in de muur gemaakt om het gebouw binnen te breken. Ze gingen aan de haal met twintig sloffen sigaretten en voedingsmiddelen, maar werden opgeschrikt door een krantenleverancier en lieten hun buit uiteindelijk achter in het struikgewas.

De verdachten lieten ook hun inbrekersmateriaal en enkele andere spullen ter plaatse achter. Op een flesje water werd zo het DNA van Marian P. ontdekt. Hetzelfde DNA was ook opgedoken bij feiten in Duitsland. Bovendien wees het onderzoek uit dat meerdere Roemeense gsm-nummers zich die nacht in die buurt bevonden. P. en zijn twee kompanen konden echter nooit ingerekend worden.

De rechter doet uitspraak op 22 oktober.

(Belga)

In de nacht van 29 op 30 januari 2017 werd de politie rond 3.30 uur opgeroepen voor een inbraak in een tankstation in Bredene. De drie daders hadden zowaar een gat in de muur gemaakt om het gebouw binnen te breken. Ze gingen aan de haal met twintig sloffen sigaretten en voedingsmiddelen, maar werden opgeschrikt door een krantenleverancier en lieten hun buit uiteindelijk achter in het struikgewas. De verdachten lieten ook hun inbrekersmateriaal en enkele andere spullen ter plaatse achter. Op een flesje water werd zo het DNA van Marian P. ontdekt. Hetzelfde DNA was ook opgedoken bij feiten in Duitsland. Bovendien wees het onderzoek uit dat meerdere Roemeense gsm-nummers zich die nacht in die buurt bevonden. P. en zijn twee kompanen konden echter nooit ingerekend worden. De rechter doet uitspraak op 22 oktober.(Belga)