Diksmuideling (41) betrapt tijdens inbraak in reeds verzegelde nachtwinkel

Nachtwinkel 'Diksmuide Shop' is gelegen in de IJzerlaan. © JH
Redactie KW

Een 41-jarige Diksmuideling werd afgelopen nacht op heterdaad betrapt tijdens een inbraak in een nachtwinkel. Opvallend: die is reeds drie maanden verzegeld omdat de zaak onveilig is en er tal van inbreuken vastgesteld worden. De man, een bekende flakkagebruiker, drong binnen in de hoop iets waardevols te stelen. “Hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en is aangehouden”, zegt het West-Vlaamse parket.

Het was een alerte buurtbewoner die zondagnacht even voor 3 uur iets verdachts zag en glasgerinkel hoorde. Dat gebeurde ter hoogte van de nachtwinkel ‘Diksmuide Shop’ in de IJzerlaan in Diksmuide. Die zaak is sinds 10 maart gesloten nadat er tal van inbreuken vastgesteld werden. Toen de politie arriveerde kon er inderdaad een man in de nachtwinkel binnen worden aangetroffen.

“Het ging om een 41-jarige man uit Diksmuide”, zegt Griet De Prest van het West-Vlaamse parket. “De man had een gat in het raam geslagen en was zo binnen geraakt. Dankzij een alerte buurtbewoner was de politie snel ter plaatse en konden ze hem snel arresteren. De man werd intussen voorgeleid bij de onderzoeksrechter die hem aanhield voor diefstal met braak.” Na de vaststellingen door de politie kwam de brandweer langs om het gat te dichten.

Flakkagebruiker

De inbreker is geen onbekende voor de politie en staat bekend als gebruiker van flakka, de zogenaamde zombiedrugs. Er zijn sterke vermoedens dat hij ook tijdens de inbraak zelf onder invloed was. De man had gehoopt iets waardevols te kunnen stelen in de nachtwinkel, maar kon enkel wat kleinigheden stelen. De nachtwinkel zelf is immers al drie maanden gesloten en verzegeld. Het gebouw waar de zaak gevestigd is, werd immers als totaal onveilig beschouwd, onder meer inzake brandveiligheid. Bovendien werden er producten verkocht die verboden zijn, was er een gevaar voor de voedselveiligheid, maar ging het ook om socio-economische inbreuken. Zo werd de zaak officieel gerund door een duo uit Wallonië, maar bleek een Pakistaan achter de toonbank te staan en waren er drie ‘slaapvertrekken’ gemaakt, in werkelijkheid niet meer dan matrassen op de grond in de buurt van een slecht werkend gasfornuis. (JH)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier