Dievenbende slaat opnieuw stevig toe op verkaveling in Oostende

© DJ
Redactie KW

Voor de tweede maal in een maand tijd heeft een dievenbende zwaar toegeslagen op een verkaveling in aanbouw. Ditmaal werden in het project Duinen Oostendeeen zeventigtal keukentoestellen en verwarmingsinstallaties gestolen uit acht woningen.

Duinen Oostende is een project van Corbeau Vastgoedontwikkeling, een zusterbedrijf van Acta Vastgoed uit Oostende. In de verkaveling vlakbij het Duinenkerkje worden 87 ééngezinswoningen gebouwd. De eerste acht woningen worden volgende maand al opgeleverd. De keukens zijn al geïnstalleerd, en dat is blijkbaar ook een dievenbende niet ontgaan. In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in deze woningen.

De buit is enorm: de dieven gingen aan de haal met tientallen keukentoestellen en verwarmingsinstallaties. “Ze gingen daarbij heel vakkundig te werk. Alle kabels werden doorgeknipt, zodat ze de toestellen konden meenemen“, zucht projectontwikkelaar Nicolas Van Ravels. Het waren werkmannen van Goossens Keukens uit Oostkamp die de inbraak vaststelden. “Van één van deze woningen stonden de toestellen klaar om geïnstalleerd te worden. Onze medewerkers stelden vast dat die verdwenen waren. Wat later zagen ze dat in de zeven andere woningen was ingebroken en alle geïnstalleerde keukentoestellen eruit gesleurd waren”, vertelt Maxim Goossens.

Het gaat om ovens, microgolfovens en kookplaten uit de kasten en keukentabletten. “We zijn nog volop de schade aan het inventariseren. Die zal zeker oplopen tot 30.000 euro. We zullen samen met de bouwheer en de verzekering zoeken naar een oplossing”. Van de firma De Preter uit Oostende, die instaat voor de sanitaire voorzieningen, werden uit alle huizen de verwarmingsketels gestolen.

Volgens de politie, die een onderzoek is gestart, gaat het in totaal om een zeventigtal keukentoestellen en verwarmingsinstallaties. “Dit is bijzonder vervelend”, zegt projectontwikkelaar Nicolas Van Ravels. “We hebben vooraf alle nodige veiligheidsmaatregelen genomen. Het is jammer dat er dan zulke zaken gebeuren. We blijven onze service aanbieden, en zullen er alles aan doen opdat de oplevering op de voorziene datum kan doorgaan“, aldus nog Nicolas Ravels.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier