Dievenbende is uit op wisselstukken van BMW’s en houdt plundertocht in Gistel, Oudenburg en Jabbeke

Telkens gingen de dieven aan de haal met boordcomputer, middenconsole en of stuur. © BB
Redactie KW

Een dievenbende die uit is op wisselstukken en apparatuur van BMW’s heeft afgelopen weekend hard toegeslagen in Gistel, Oudenburg en Jabbeke. De politie Kouter is een onderzoek gestart. Vier eigenaars van een BMW zijn de dupe en leden duizenden euro’s schade.

Zo werd zondagnacht ingebroken in een BMW in de Boomgaardstraat in Gistel, de Oude Brugseweg in Roksem bij Oudenburg en de Gistelsesteenweg in Zerkegem bij Jabbeke. Zaterdagnacht was al een BMW in de wijk Tafeldijcken in Varsenare geplunderd. Telkens gingen de dieven aan de haal met boordcomputer, middenconsole en of stuur. Die werden voorzichtig gedemonteerd. Soms sloegen ze een raampje in om een auto te kunnen openen, in andere gevallen werden de wagens op onbekende wijze geopend.

Zondagnacht is eveneens een boordcomputer gestolen uit een tractor in de Galgestraat en vorige week maandagnacht nog de apparatuur uit een BMW in de Burgemeester A. Ronselaan in Gistel. Het lijkt er sterk op dat er een dievenbende aan het werk is en de regio frequenteert. De politie roept op om waakzaam te zijn en verdachte handelingen meteen te melden.

Geen alleenstaand feit

Ook in Jabbeke was vermoedelijk dezelfde bende aan het werk. Volgens de politie Kouter werd zaterdagnacht in de wijk Tafeldijcken in Varsenare en zondagnacht langs de Gistelsesteenweg in Zerkegem eveneens een BMW op dezelfde manier geplunderd. In de Galgestraat in Gistel werd dan weer een boordcomputer van een tractor gestolen. Het landbouwvoertuig stond geparkeerd op een veld en was afgesloten. Ook daar waren geen inbraaksporen. In de nacht van vorige week maandag op dinsdag was al ingebroken in een BMW in de Burgemeester A. Ronselaan, een zijstraat van de Galgestraat.

Telkens ging het labo van de federale gerechtelijke politie ter plaatse om sporen en afdrukken te zoeken. De politie Kouter voert het onderzoek en roept op om verdachte gedragingen en handelingen meteen door te bellen.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier