Dieven aan de haal met 1.200 euro in café De Zevende Hemel

Johnny Haelters van café De Zevende Hemel kreeg inbrekers over de vloer. © Hendrik Verplancke
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Café De Zevende Hemel in Veldegem is pas twee maanden open, maar kreeg al ongewenst bezoek over de vloer. Inbrekers roofden de kassa en een portefeuille leeg: goed voor een buit van 1.200 euro.

Nog geen twee maanden geleden opende Johnny Haelters (26) uit Oostende sfeer- en eetcafé De Zevende Hemel in de Koningin Astridstraat in Veldegem. Het geluk was van korte duur, want woensdagmorgen stelde de zaakvoerder vast dat er dieven waren langsgeweest.

“Bij het opstaan zagen we dat de kassa en een portefeuille leeggeroofd waren”, zegt Angelo Janssens, die samen met Johnny boven het café woont. “De politie denkt dat de dieven langs de achterdeur binnenkwamen, via een poortje dat uitgeeft op ons terras achter de zaak. De schade valt best wel mee, maar ze namen wel 1.200 euro cash mee. Het kleingeld lieten ze liggen. Voor een beginnende zaak is dat een serieuze streep door de rekening.”

Afgeschrikt door honden

De dieven beperkten zich tot het horecagedeelte van het pand. “In het woongedeelte hebben we twee honden“, vertelt Angelo. “Die hebben hen waarschijnlijk afgeschrikt. Wij zijn die beestjes al zo gewoon, dat we het niet meer horen als ze blaffen. Dat maakt ons niet wakker. Wellicht daarom hebben we niks gemerkt van de inbraak. Hoe we ons nu voelen? Onveilig en onmachtig.”

De lokale politie kwam al langs om verklaringen op te nemen, het sporenonderzoek door het parket volgt nog. Gevolg: de zaak kan nog niet heropenen. “Bij ons kan je ook eten. Voor vandaag (woensdag, red.) hebben we al 24 boekingen moeten annuleren, maar we zullen wellicht ook donderdag moeten dicht blijven. Dat kost ons uiteraard centen. En het alarmsysteem en de camera’s die we willen installeren, zullen natuurlijk ook serieus wat geld kosten…” (TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier