Zilveren scepter van Mariabeeld in de Sint-Medarduskerk in Wervik gestolen

Het Mariabeeld zonder de zilveren scepter die Maria in haar rechterhand droeg. © GF
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

In de monumentale Sint-Medarduskerk in Wervik is een zilveren scepter van een Mariabeeld vooraan bij het altaar gestolen. “De scepter dateert vermoedelijk uit de negentiende eeuw”, zegt secretaris Rudy Vanden Broele van het kerkbestuur.

“Het gaat om een mooi oud Mariabeeld met kind Jezus op de arm. De beelden van Maria en Jezus hebben een gouden en zilveren kroon en Maria had een zilveren scepter in de hand. Het is die scepter die gestolen werd. Pastoor Marc Verhaeghe stelde de diefstal vast. Daarvan werd aangifte gedaan door de voorzitter van het kerkbestuur bij de politie.”

Geleide bezoeken

Dit weekend is er zowel zaterdag als zondag van 14 tot 16 uur een geleid bezoek aan de kerk, trouwens een van de grootste en merkwaardigste kerken van West-Vlaanderen met talrijke bezienswaardigheden in bouw en uitrusting.

Deelnemers aan het geleid bezoek bewonderen er niet alleen het opmerkelijke en heel ruime interieur maar tevens de schat aan boeiend meubilair, onder meer de barokke preekstoel en biechtstoel. Bijzondere verhalen en anekdotes laten de deelnemers geheimvolle hoekjes en beeldhouwwerk ontdekken. Ook afdalen in de heel interessante crypte en de toren bezoeken met de klokken en met vooral het fantastisch wijde uitzicht over Wervik, Wervicq-Sud en de Leievallei.

Het gaat om een organisatie van Cultuursmakers. Deelname kost vijf euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier