“Ze hadden dorst, maar hun geld was op”: celstraf voor drankdiefstal in OC De Kouter

Redactie KW

Twee mannen uit Oudenburg hebben voor de Brugse rechtbank achttien maanden effectieve celstraf gekregen voor een inbraak in OC De Kouter in Bekegem. J.D. (35) en G.V. (30) hadden het op drank gemunt.

In de nacht van 25 juli vorig jaar drongen J.D. en G.V. het OC De Kouter in Bekegem binnen. Ze maakten buiten een camera onklaar, stampten een buitendeur uit het slot en forceerden binnen nog drie deuren. Ze stalen voor 122 euro aan drank, maar werden genekt door de vingerafdrukken van D. op een Ice Tea-verpakking. De man liep in het verleden al veertien veroordelingen op.

In zijn verhoor gaf D. de inbraak toe. “Na een avondje hijsen met vrienden wilde ik nog wat extra drank inslaan”, verklaarde hij. Een van die vrienden was G.V., die eveneens al veertien veroordelingen opliep. “Ze hadden dorst, maar hun geld was op”, sneerde procureur Mike Vanneste. J.D. en G.V. kwamen allebei niet opdagen voor hun proces.

G.V. kreeg bijkomend nog een jaar cel voor diefstal op een werf in Oostende. Daar plunderde hij op 7 november vorig jaar de frigobox van een collega. Hij ging met een portefeuille en diverse documenten aan de haal. Met de gestolen bankkaart deed hij vervolgens voor 21 euro aankopen bij Delhaize. (AFr)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier