Twee wellicht minderjarigen gaan aan de haal met witte Volvo in Wervik, laten wagen wat verderop achter en slaan op de vlucht: politie start onderzoek

De twee jonge gasten reden met de Volvo weg in de richting van de spoorweg en blokkeerden het begin van de Menensesteenweg. © EDB
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

De lokale politie is op zoek naar twee wellicht minderjarigen die maandagmorgen in de Hellestraat in Wervik aan de haal gingen met een witte personenauto Volvo. Een paar honderd meter verder in het begin van de Menensesteenweg lieten ze de wagen achter en liepen weg.

Het gaat om de auto van een bediende in het secretariaat van de secundaire afdeling van de school Futura in de Hellestraat. Vorige week maandag vond de vrouw nergens haar autosleutels toen ze naar huis wilde vertrekken. Haar man kwam met de reservesleutels.

Op de vlucht

De schoonzus van de bediende is thuisverpleegkundige. Maandagmorgen belde ze aan bij een patiënt rechtover de school en zag twee jongeren instappen in de auto van haar… schoonzus en zag ze wegrijden. Al ging dat duidelijk niet zo vlot. De thuisverpleegkundige reed achter de gestolen auto die de weg dus wat verderop blokkeerde. De thuisverpleegkundige bonkte op de ruiten en deuren. De twee jonge gasten liepen weg in de richting van de Speiestraat.

De politie kwam ter plaatse en probeert met eventuele camerabeelden de twee jonge daders op te sporen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier