“Stop het held in een zak!”: overvaller legt kassierster Brugse supermarkt knullig briefje voor

© Getty Images
Redactie KW

Een 51-jarige Bruggeling was duidelijk niet bij de pinken toen hij de kassierster van een supermarkt overviel. Met een handgeschreven briefje eiste Pascal V. om het “held” in een zak te stoppen. Zijn plannetje liep niet bepaald gesmeerd.

Gewapend met een klein steakmes stapte Pascal V. op 7 oktober vorig jaar de Carrefour Express in Brugge binnen. Hij stapte op een kassierster af en duwde haar stilzwijgend een briefje onder de neus. Veel schrijftalent bleek daar niet uit. “Beste, dit is een overval. Stop het held in een zak en dan laat ik u met rust. Dit is geen grap”, stond er te lezen.

V. maakte duidelijk weinig indruk, en toen een andere winkelbediende hem een kleine fles champagne naar het hoofd slingerde, ging hij lopen. In zijn vlucht graaide hij wel nog een geldrolletje mee. Aan de uitgang konden nog een ander personeelslid en een klant de man staande houden. Hij bleek onder invloed van alcohol en medicatie.

Drankverslaving

Procureur Fauve Nowé vroeg twee jaar effectieve celstraf voor V. De verdediging drong aan op voorwaarden. “Mijn cliënt bekende meteen alles en mocht na zijn verhoor naar huis”, pleitte meester Jean-Marie de Meester. “De feiten waren eigenlijk een schreeuw om hulp. Intussen ging hij in behandeling voor zijn drankverslaving.”

De uitspraak volgt op 12 maart. AFr

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier