Opnieuw inbraak bij apotheek in Wervik: “Al het geld uit onze kassa’s is weg”

De voorkant van apotheek Deleu in de Magdalenastraat. De daders sloegen toe langs de achterkant. © EDB
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

De criminaliteit in Wervik houdt maar aan. Dinsdagnacht is ingebroken bij apotheek Deleu in de Magdalenastraat. Naast een aanzienlijke som geld zijn ook een laptop en fototoestel gestolen. De daders haalden aan de zijkant een ruit uit. Professioneel blijkbaar, want het glas is niet gebroken.

Apotheker Robert Deleu en zijn echtgenote wonen aan de overkant van hun apotheek waar lang geleden een supermarkt was gevestigd. “De inbraak moet omstreeks 3 uur zijn geweest”, vertelt hij. “Zelf hebben we niks gehoord. Iemand uit de buurt wel. We hebben drie kassa’s en daarin zit geld om elke dag mee te starten. Dat geld is allemaal weg.”

Het is al de derde inbraak bij een apotheker in Wervik. “Het is niet alleen hier want ook in Wervicq-Sud is er een inbraak geweest bij collega Titeca”, zegt Robert. “Ik ben begonnen aan de overkant in 1967 en het is de allereerste keer dat we ongewenst bezoek krijgen. Eerlijk, het doet maar vies.”

Riooldeksel

De federale politie kwam woensdagvoormiddag ter plaatse voor het sporenonderzoek. In de namiddag ging de apotheek weer open. De apotheek in de drukke Magdalenastraat bevindt zich niet ver van de grensbrug met Frankrijk. Naast de apotheek waar het raam is verwijderd, ligt er een riooldeksel. “Dat blijkt weggenomen te zijn uit de Duivenstraat, op de hoek met de Nieuwstraat”, zegt de apotheker.

Mogelijks gingen de daders dat zwaar riooldeksel gebruiken om het raam aan diggelen te gooien, maar dat deden ze dus niet…

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier