Oostendenaar die tijdens oudejaarsnacht op strooptocht ging in ondergrondse garage riskeert veertig maanden cel

Redactie KW

Ondanks talrijke eerdere veroordelingen riskeert Oostendenaar Jimmy D. (43) nog maar eens veertig maanden cel voor een hele resem inbraken. Hij viseerde vooral wagens in ondergrondse parkings.

Eind vorig jaar reeg Jimmy D. de feiten aaneen. Op 14 december liep hij tegen de lamp na een inbraak in een auto in Blankenberge. Diezelfde dag had hij ook al toegeslagen in een woning in Middelkerke. De man werd aangehouden maar mocht de cel al na een paar dagen weer verlaten onder voorwaarden. Maar amper zes maanden later werd hij alweer betrapt in Oostende nadat hij een armband en een portefeuille had buitgemaakt.

Verder onderzoek linkte D. aan nog een resem feiten. Zo werd zijn DNA aangetroffen in de ondergrondse parkeergarage van de Sky Towers in Oostende. Daar sloeg hij op oudejaarsavond 2022 de ramen van zeven voertuigen stuk. In de nacht van 26 op 27 oktober 2023 pleegde hij gelijkaardige feiten in vijf ondergrondse garages in de Perronstraat in Oostende.

D. liep in het verleden al veroordelingen op voor inbraken, diefstal, geweld, wapens en drugs. “Hij kiest bewust voor een bepaalde manier van leven, maar dit moet stoppen”, aldus procureur Lode Vandaele. De beklaagde gaf slechts vier feiten toe. “Mijn cliënt kampt met een verslaving en was telkens onder invloed. We vragen om hem nogmaals probatievoorwaarden op te leggen”, aldus meester Thibaut Hoebeke.

Uitspraak op 17 oktober. (AFr)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier