Onverbeterlijke dief die woning 96-jarige Bruggelinge binnendrong riskeert dertig maanden cel

Redactie KW

Een 35-jarige Bruggeling riskeert 30 maanden effectieve celstraf voor een resem diefstallen en inbraken.

In de loop van februari dit jaar pleegde A.T. in en rond Brugge twee inbraken, vijf diefstallen en twee pogingen daartoe. Volgens de procureur verkeerde de man telkens in een waas van drugs. “De beklaagde was pas op 3 februari vrijgelaten na een arrestatie voor diefstal, maar ging meteen weer aan de slag”, stelde hij. “Zo brak hij in een wassalon een automaat open om wasproducten te stelen. Daarnaast drong hij ook binnen in vier auto’s en maakte daarbij onder meer een regenjas, gsm’s en zelfs een kinderhorloge buit.”

A.T. bracht ook een nachtelijk bezoekje aan de woning van een 96-jarige vrouw. “De vrouw wist niet wat haar overkwam en was totaal van streek”, ging de procureur verder. “De beklaagde sloeg op de vlucht.” A.T. werd uiteindelijk in Oostende opgepakt met achttien amfetaminepillen op zak. Hij herinnerde zich naar eigen zeggen niet veel meer van de feiten.

De man is op de dool en liep de voorbije tien jaar zes veroordelingen op voor diefstal. De verdediging vroeg een voorwaardelijke straf. “Hij zat in een andere wereld en moet opgenomen worden in een psychiatrische instelling”, pleitte advocaat Joris Van Maele. De uitspraak volgt op 24 juni. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier