Na betrapping in Oostende: bende krijgt tot 37 maanden cel voor reeks inbraken in Renmans-filialen

Redactie KW

Vier Kosovaren en een Albanees zijn in de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan zestien inbraken en pogingen daartoe in winkels en supermarkten. De bende viseerde vooral Renmans-filialen.

Op 28 februari werden Berat G. (35) en Liridon K. (26), beiden Kosovaren, op heterdaad betrapt bij een inbraak in een Oostends Renmans-filiaal. Ze hadden schroevendraaiers en ander inbrekersmateriaal bij. Klodualto C. (31), een Albanees die tijdens de feiten op de uitkijk stond, werd een drietal weken later opgepakt.

De drie konden gelinkt worden aan tien inbraken en zes pogingen daartoe in de loop van februari. Ze viseerden vooral filialen van slagerijketen Renmans en sloegen naast Oostende ook toe in onder meer Bredene, Nieuwpoort, Dendermonde, Haaltert, Zemst, Ternat, Tubeke, Sint-Genesius-Rode en Geel. Ze hadden het telkens gemunt op cash geld en maakten ruim 10.000 euro buit.

Berat G., Liridon K. en Klodualto C. kregen donderdag elk 37 maanden effectieve celstraf. Besart Q. (35) en Besart T. (25), twee Kosovaren die bij een paar feiten betrokken waren, kregen elk achttien maanden celstraf met uitstel. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier